www.denateliervanamandine.be

MAISON & OBJET JANUARI 2017

Het is eventjes geleden. Velen onder jullie zullen zich afvragen wat er nu eigenlijk nog van de "tafel van Amandine" overblijft.

Er zijn momenten in het leven dat je even moet stilstaan, jezelf de tijd gunnen om te begrijpen wie je bent, waar je staat in het leven en waar je naartoe wilt. Het is een proces waarin ik nog in sta,  al zijn de eerste tekenen van een nieuwe uitdaging zichtbaar.

Zo trok ik mijn gloednieuwe CEBO's aan en geflankeerd met een creatieve badboy reed ik verleden week naar de mekka van het interieur in Parijs, de wereldberoemde beurs Maison et Objet.

Het werd een boeiende trektocht door de vernieuwde halls, met blijde weerzien van oude bekenden en ontmoeten van minder bekenden. Zonder de druk voor het samenstellen van een nieuwe collectie, heb ik een andere blik kunnen werpen op de beurs. Het kriebelt, het kriebelt.... maar we (ik samen met de badboy)  moeten ons nieuw concept nog uitwerken. Dat er een vervolg komt aan het verhaal van Amandine staat nu al vast, hoe, wat of waar weten we nog niet, maar we houden jullie op de hoogte.

Thema voor deze editie was : SILENCE. Tussen al de rumoerige stands, toch de silent rooms bezocht. Even tot rust gekomen voor de Black Room of in de White room de mannekes tellen....

 

 

 

Blij waren we om opkomende talent te zien staan tussen de oude reuzen :

De gentse Helen B. met haar eigenzinnige tekeningen op mugs, tassen, wenskaarten. Een schattige en ontroerende collectie met toch een pikante touch .

 

 

en Les Pieds de Biche van de vrolijke Diam uit Brussel die nog niet zo lang geleden haar collectie in onze winkel kwam voorstellen.

Bij Serax zijn ze dan helemaal mee met de trend : groen is het nieuwe zwart, waar Surface, het servies van Sergio Herman, de collectie van Studio Simple en de collectie van huisstyliste Marie Michielsen perfect tot hun recht komen.

Al was er toch een nieuwkomer van formaat : jawel, nog een servies, ontworpen door niemand minder dan Delphine Boël, u weet wel de vermoedelijke dochter van ...)

Grappig, ludiek en met veel blablablabla.

De trend van de lichtboxen wordt doorgezet er zijn nu al verschilende verdelers aanwezig op de beurs. Onze eerste ligthboxes kwamen van A Little Lovely Company. Weldra terug beschikbaar op onze webshop.

 

 

 

Bij onze favorietjes Bloomingville en House Doctor, niet te veel durven kijken, het is dan ook zo aanlokkend allemaal.

Een leuke ontdekking  : TheLine uit Parijs, grafische silhouetjes van bekende steden om aan de muur te hangen,  zeker de moeite waard om eens naar hun website te surfen.   

 

 

We zagen nog veel meer daar in Parijs, we voelden, we proefden en we droomden. Tot heel snel hier in de webshop met onze nieuwe collectie.

 

 

 

 

 

Met een likje verf...

Je geeft een groot feest en en je bent op zoek naar vaasjes, niet te duur en je wilt best wat origineel uit de hoek komen.

Eén van mijn grote dada's is "schoolbordverf" : beschikbaar in alle kleuren, snel droog en goed dekkend ! super leuk om te doen met kinderen !  De vazen worden na het drogen uiteraard voorzien van een menu, een lieve boodschap, een gedichtje...

Opgelet, het is verslavend, zo zal je na een tijd misschien ook de voeten van je wijnglazen of je placemats voorzien van een laagje verf...

Eerste foto is één van mijn settings met als thema Magritte. De twee andere voorbeeldjes haalde ik van Pinterest.

 

       

over slaatjes...

De tafel van Amandine zou de tafel van Amandine niet zijn zonder tafeldecoratietips ! Een passie die ik graag met jullie wil delen. Elke week geef ik jullie dus met veel plezier een ideetje mee. Zin gekregen in meer ? koop dan het boek hier ;-)

Een eerste super tip, leuk voor de lente- en zomer tafels : bloemstukjes met een plukje peterselie of krusla in een mooi porseleinen vaasje, afgewerkt met een ranonkel of pioenroos ! Fris, mooi en betaalbaar !